Nappedam Vinterbadere - vinterbadning i nappedam

Stort fremmøde til stiftende generalforsamling i Nappedam Vinterbadere

Foreningen Nappedam Vinterbadere blev stiftet, fik sit navn, en bestyrelse og sine første glade medlemmer til en fantastisk stiftende generalforsamling i Nappedam Bådelaugs klubhus. Dermed er den første store milepæl nået for at få en sauna at varme sin kolde rumpe i, når man har vinterbadet i Nappedam.

Der var en summende forventning i Nappedam Bådelaugs klubhus tirsdag den 23. januar sådan lige omkring kl 19. Der sad nemlig 45 edderspændte vinterbadere klar til at puste liv i Danmarks p.t. yngste vinterbadeforening. Det var et rigtig flot – og broget fremmøde – for en kort navnerunde afslørede alt fra garvede vejrbidte vinterbadere til de helt uprøvede, men nysgerrige, nye.

Efter en indføring i Bådelaugets og havnens historie af deres formand (og vinterbader) Peter Storm, og en kort gennemgang af arbejdet frem mod den stiftende generalforsamling af Thøger Pauli, blev det tid til at sætte gang i stiftelsen af foreningen.

Der blev spurgt, grinet, spist en småkage, stemt og vedtaget. Og inden længe var vedtægterne på plads, kontingentet bestemt og fem bestyrelsesmedlemmer og en suppleant valgt ud blandt de ni opstillede kandidater.

Navnet blev Nappedam Vinterbadere

Og så var det blevet til tid til et af de mere ventede punkter, nemlig afstemningen blandt de indsendte navneforslag. Der var blevet tænkt kreativt over alle tænkelige kombinationer af Nappedam eller Kalø kombineret med kulde, gys og vinterbadning. Der var foreslået alt fra Nap’en’dram til nordiske havguder. Men i sidste ende vandt den simple forklaring mest gehør hos de fremmødte: Et dejligt praktisk navn, der ovenikøbet oplyser om, hvor foreningen hører hjemme. Og sådan blev foreningen døbt Nappedam Vinterbadere.

Det blev dog besluttet, at bestyrelsen skulle arbejde på et kælenavn til foreningen baseret på forslag fra medlemmer.

Bestyrelsen? Jo, den kom til at bestå af Hans Münter, Line Møller Andersen, Anders Bonde, Sofie Vistoft og Kenneth Sletten Christensen. Suppleant blev Lasse Hornbek Nielsen. Søndag den 28. januar holder bestyrelsen sit første møde og konstituerer sig.

Bliv medlem af Nappedam Vinterbadere

Kontingentet blev vedtaget til at være 500 kroner det første år og 400 kroner de efterfølgende. Det indebærer en nøglebrik, sikkerhedsorientering, introduktion til foreningen, en masse god samvær, en social og hyggelig forening og selvfølgelig en sauna, som vi i fællesskab skal til at bygge nu.

Allerede nu kan du give tilsagn om medlemskab på vores hjemmeside.

At få en sauna til de kolde vinterbaderrumper i Nappedam kræver, at alle med interesse bakker op om projektet. Det kan du gøre ved at melde dig ind, så foreningen får en opstartskapital. Bestyrelsen prioriterer arbejdet med logistikken bag kontingentopkrævning. Hvis drømmen om en sauna af en-eller-anden grund må opgives, vil kontingentet blive tilbagebetalt. Eventuelle udgifter, der må være blevet afholdt, vil blive fordelt ligeligt på alle indbetalere. Men med den store interesse, der er for projektet, skal vi i fællesskab nok få det til at lykkes. Derfor vil bestyrelsen også nedsætte forskellige udvalg til at varetage og forestå forskellige opgaver. På generalforsamlingen blev det nemlig også besluttet at arbejde videre med et frivilligshedsprincip for at holde udgifterne på et minimum.

At få etableret nogle gode faciliteter på Nappedam Havn kræver et godt samarbejde med Nappedam Bådelaug, som har været venlige at stille lokaler til rådighed for den stiftende generalforsamling, og som for første gang nogensinde åbner porten for en ny forening uden for deres eget regi. Den nye bestyrelse hos vinterbaderne ser frem til et godt samarbejde med Bådelaugets bestyrelse.

Referat vil blive gjort tilgængeligt her på siden hurtigst muligt.

1 COMMENT
  • Juhu! Jomsborg har godkendt vores låneansøgning | Nappedam Vinterbadere
    Svar

    […] Jomsborg i Aarhus tilbyder nye vinterbadeforeninger rentefrie lån til forskellige formål. På Nappedam Vinterbaderes stiftende generalforsamling vendte vi netop den mulighed og blev enige om at sende en […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: