Håndklæde-kulturen i Nappedam Vinterbadere

Vinterbadesæsonen er nu i fuld gang. Dejligt med det kolde dyb, og den skønne sociale stemning i vores sauna. 

I dagspressen er der i øjeblikket nogen, der har en lidt anden oplevelse af vinterbadning, end den vores forening dyrker. Senest var det nøgenheden i saunaen, og på badebroen, der stod for skud.

Foreningen Nappedam Vinterbadere regelsæt bygger på en kultur om, at vi ikke har badetøj på i saunaen, og at vi respekterer hinanden. Det er stadfæstet på alle vores Generalforsamlinger siden 2018.

MEN: Du må naturligvis altid gerne have et ekstra håndklæde med til at slå om dig i saunaen, hvis det giver dig en bedre oplevelse af vinterbadningen.

Ligeledes har vi en kultur om, at man ikke kan reservere sin plads i saunaen. Vi ved alle, at det er dejligt at sidde tæt på ovnen, men der er jo kun plads til to aller tættest på. Derfor skal man tage sit håndklæde med ud, når man vil tage det eftertragtede kolde dyp, så andre kan rykke “frem i vognen” og nyde den ekstra grads varme. Alt andet er ukollegialt og ikke i foreningens ånd. Og hvis ellers alle badende følger denne simple regel, bliver det nok din tur endnu engang, mens du sidder der og nyder, ligesom det giver en meget bedre stemning i saunaen.

SÅ: Helt forenklet er det:

  • Af med tøjet.
  • Ud med håndklædet.

Så håber jeg, du og dine med-medlemmer får en skøn oplevelse.

Og så vil jeg da lige opfordre dig til at gå ind og læse vores samværdsnormer endnu engang (https://nappedam-vinterbadere.dk/sauna-og-badning/samvaersnormer/)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: